ua en ru

Європейські фондові ринки зростають завдяки хорошим квартальним результатам компаній

Європейські фондові ринки зростають завдяки хорошим квартальним результатам компаній і всупереч можливим санкцій Євросоюзу проти Росії.

Європейські фондові ринки зростають завдяки хорошим квартальним результатам компаній і всупереч можливим санкцій Євросоюзу проти Росії. Про це повідомляє російська служба Reuters.

Так, у 12:10 за київським часом пан'європейський індекс FTSEurofirst 300 піднявся на 0,22%, а індекс "блакитних фішок" Euro STOXX 50 - на 0,31%. Німецький індекс DAX додав 0,37%, британський FTSE 100 - 0,20%, а французький CAC-40 - 0,31%.

Акції Daimler подорожчали на 1%, так як квартальний прибуток компанії перевершив прогнози за рахунок нових моделей автомобілів Mercedes Benz.

"Результати Daimler дуже гарні. Попит в Китаї на західні бренди, включаючи Mercedes, величезний. Було таке враження, що кожен другий автомобіль в Китаї німецький", - сказав головний трейдер ETX Capital Джо Рундл, минулого тижня повернувся з Китаю.

Котирування виробника фарб і хімікатів Akzo Nobel піднялися на 4%, а телекомунікаційної компанії Telenor - на 3,3%, також за рахунок перевершили прогнози фінансових показників другого кварталу. Але акції швейцарської машинобудівної фірми ABB подешевшали на 1,9%-за несподівано різкого падіння чистого прибутку в другому кварталі.

Європейський Союз пригрозив Росії новими санкціями, включаючи економічні, якщо вона буде перешкоджати розслідуванню катастрофи малайзійського лайнера в Україні і допомагати повстанцям.

"Ринок хвилюється щодо серйозної ескалації, але, по-моєму, її можливість невелика. Хороші прибутки компаній покращують настрій інвесторів, незважаючи на невизначеність", - сказав Рундл.