ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 4 липня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 4 липня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ збільшився 0,07% - до 1515,52 пункту. Індекс РТС виріс до позначки 1391,36 пункту, що на 0,05% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

У попередній торговий день 3 липня торги на російському ринку акцій відрізнялися великою волатильністю і завершилися майже непомітним зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,01% - до позначки 1514,47 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 0,02% - до 1390,72 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав майже 460 млрд руб.

Серед найбільш торгговуваних в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції МТС (+2,60%), "Норнікеля" (+1,23%), "Роснєфті" (+0,98%). У "червоній" зоні завершили сесію, зокрема, папери "Лукойлу" (-0,95%) і "Сбєрбанку" (-0,52%).

Заступник генерального директора з інвестиційного аналізу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Андрій Верніков вважає, що сьогодні ймовірне нейтральне відкриття ринку акцій. На біржах США сьогодні вихідний і, як правило, ініціативу в такі дні беруть "бики", але зараз все залежить від новин, що надходять з України. Захочуть інвестори залишати в портфелі акції на вихідні? Основні біржові індикатори на Нью-Йоркській біржі піднялися до рекордних рівнів, співвідношення ціни до прибутку на одну акцію зі складу індексу S&P-500 досягла 15,6 (найвищий показник за останні дев'ять років). Індекс ринків, що розвиваються MSCI Emerging Markets виріс на 0,59%. На перший погляд все добре, але самозаспокоєння бути не повинно: корекції приходять несподівано. Незважаючи на зростання індексу країн, стратеги з Deutsche Bank опублікували доповідь з "ведмежим" поглядом. На їхню думку, індекс MSCI Emerging Markets до кінця року впаде на 10% через зростання долара у другому півріччі, який знизить привабливість сировинних активів і ймовірних проблем в економіці Китаю, пов'язаних з високим корпоративним боргом.

Аналітики ІГ "Норд-Капітал" вважають, що зовнішній фон перед відкриттям російського ринку можна оцінити як позитивний. Ймовірно відкриття ринку з підвищенням близько 0,3-0,5%, поблизу позначки 1520 пунктів за індексом ММВБ. Найближчими підтримкою залишаться рівні 1510, 1500 п. В якості значущих опорів виступлять позначки 1525, 1540 п. В перші хвилини торгів російський ринок відіграє позитивне закриття фондових індексів у США. Не виключені спроби подальшого зростання в район 1525-1540 п. Виходу значущою іноземній статистики сьогодні не очікується. Ринок акцій в США буде закрито у зв'язку з національним святом. Тому російський ринок опиниться у владі спекулянтів. Загальна технічна картина по індексу ММВБ складається на користь гравців на підвищення.