ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 24 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,55% - до 1398,83 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1257,97 пункту, що на 1,10% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 23 липня завершилися невеликим зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,04% - до позначки 1406,58 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 0,41% - до 1272,02 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 391 млрд руб.

Серед найбільш торгованих в "зеленій" зоні до кінця дня опинилися акції "Магніту" (+5,33%), "Норнікеля" (+1,94%), "Лукойлу" (+0,53%). В "червоній" зоні завершили сесію папери "Газпрому" (-1,06%), "Сбєрбанку" (-12,09%), "Роснєфті" (-2,19%).

Як відзначає головний аналітик управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олег Шагов, на поведінку фондового ринку РФ буде впливати розвиток ситуації на світових фінансових і сировинних ринках, корпоративні новини, а також нові дані макроекономічної статистики. З числа останніх увагу сьогодні привернуть дані з ділової активності в промисловості і сфері послуг країн єврозони, дані з роздрібних продажів у Великобританії, за кількістю звернень за допомогою з безробіття і продажу нового житла в США. У рамках проходить сезону квартальної звітності свої звіти інвесторам сьогодні представлять Caterpillar, Ford Motor, General Motors, Visa, Amazon і ряд інших компаній.

Як вважає експерт інвестиційної компанії "Ай Ті Інвест" Василь Олійник, зовнішній фон для російського ринку сьогодні нейтральний, однак відкриття пройде з невеликим пониженням за індексами в межах 0.5%. "Протягом дня ми очікуємо побачити спробу догляду індексів на позитивну територію, а от закриття основної сесії буде залежати від прийнятих Європою рішень, що можуть бути озвучені після 18:00".