ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 25 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,55% - до 1401,12 пункту.

Торги на російському ринку акцій 25 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,55% - до 1401,12 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1258,51 пункту, що на 0,65% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 24 липня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Індекс ММВБ підріс на 0,16% - до позначки 1408,80 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії втратив 0,42% - до 1266,72 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав близько 320 млрд руб.

Серед найбільш торгованих в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Лукойлу" (+1,24%), "Магніту" (+1,21%), "Норнікеля" (+1,04%). У "червоній" зоні завершили сесію папери "Сбєрбанку" (-0,75%).

Як відзначає головний аналітик управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олег Шагов, російська торгова сесія стартує сьогодні в нейтральному ключі і надалі індекс ММВБ продовжить консолідацію поблизу поточних рівнів, реагуючи сплесками волатильності на новинний потік, пов'язаний з веденням нових антиросійських санкцій і розвитком кризи в Україні, прем'єр-міністр якої напередодні оголосив про свою відставку.

Разом з тим, на поведінку фондового ринку РФ продовжить чинити вплив на розвиток ситуації на світових фінансових і сировинних ринках, корпоративні новини, а також виходять дані макроекономічної статистики. З числа останніх увагу сьогодні привернуть дані з німецьким індексу Ifo, грошово-кредитної статистики єврозони, ВВП Великобританії, замовлення на товари тривалого користування в США. У рамках проходить сезону квартальної звітності свої звіти інвесторам сьогодні представлять Danone, Anglo American, Xerox і ряд інших компаній.

Істотний вплив на настрій інвесторів можуть надати рішення Банку Росії з питань грошово-кредитної політики, які рада директорів ЦБ РФ візьме на майбутньому засіданні сьогодні, вважає Шагов.

Сьогодні ринки, можливо, не будуть відігравати новину про рішення Ради послів ЄС щодо санкцій, а саме погодження розширення критеріїв щодо російських осіб і підприємств, що підтримують або отримують вигоду від ситуації в Криму і на Україні. Оскільки посли країн Євросоюзу в цю п'ятницю збираються продовжити обговорення секторальних санкцій проти РФ. Таким чином, невизначеність з санкціями зберігається, у зв'язку з чим дії гравців на ринках, швидше за все, будуть вкрай обережними. Втім, для учасників російського ринку позитивних моментів дуже мало, і особливо нетерплячі можуть почати виходити з позицій під закриття торгів, вважає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова.

Як відзначає провідний аналітик ІФ "Олма" Антон Старцев, дані технічного аналізу вказують на можливість продовження консолідації в діапазоні 1250-1300 пунктів по індексу РТС в короткостроковій перспективі. Пакет санкцій ЄС відносно РФ, розглянутий вчора, виявився м'якше очікуваного, але обговорення можливих санкцій може продовжитися сьогодні і на наступному тижні. З корпоративних подій привернути увагу трейдерів може звітність "Роснафти" за міжнародними стандартами за II квартал поточного року.