ua en ru

Торги на російському ринку акцій відкрилися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 4 серпня 2014 р. почалися зростанням фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 4 серпня 2014 р. почалися зростанням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,70% - до 1384,50 пункту. Індекс РТС збільшився до позначки 1222,71 пункту, що на 0,82% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій у п'ятницю, 1 серпня, завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ втратив 0,35% - до позначки 1374,83 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,54% - до 1212,74 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 352 млрд руб.

Серед найбільш торгованих в "зеленій" зоні "блакитних фішок" до кінця дня виявилися акції "Магніту" (+0,64%) і ВТБ (+0,50%). У "червоній" зоні до кінця сесії перебували папери "Норнікеля" (-1,52%), "Сбєрбанку" (-1,67%) і багатьох інших "важковаговиків".

Як вважає головний аналітик управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олег Шагов, загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається помірно позитивним. Ф'ючерси на індекси США додають 0,2-0,3%. Азіатські ринки здебільшого показують позитивну динаміку. Ціни на нафту Brent коливаються в районі позначки 105 дол. за барель. Старт російської торгової сесії аналітик очікує сьогодні побачити в нейтральному ключі, припускаючи, що найближчим часом індекс ММВБ продовжить рух в сформованому минулого тижня торговому діапазоні.

Разом з тим, вважає Шагов, на поведінку фондового ринку РФ продовжить чинити вплив на розвиток ситуації на світових фінансових і сировинних ринках, корпоративні новини, а також виходять дані макроекономічної статистики. З числа останніх увагу сьогодні привернуть дані по індексу довіри інвесторів Sentix та індексу цін виробників у єврозоні, індексу ділової активності в Нью-Йорку. Свої звіти представлять інвесторам AIG, HSBC і ряд інших компаній.

Аналітик ІГ "Норд-Капітал" Віталій Манжос оцінює зовнішній фон перед відкриттям російського ринку як помірно-позитивний. Він чекає відкриття ринку з помірним підвищенням близько 0,3%, поблизу позначки 1380 п. за індексом ММВБ. Найближчими підтримкою залишаться рівні 1370, 1355 п. В якості значущих опорів виступлять позначки 1390, 1400 п.

Після помірно-позитивного старту торгів не виключені спроби подальшого підвищення в район 1390 п. Разом з тим, вважає аналітик, у зв'язку з зберігаються геополітичними ризиками, локальний ринок поки не має великого потенціалу для зростання.

Перед початком нового торгового тижня складається негативний зовнішній фон, вважає у свою чергу, старший аналітик "Альфа-банку" Гельди Союнов. У першій половині дня гірше ринку можуть виглядати акції українських нафтогазових компаній. Ціни на нафту марки Brent опустилися нижче позначки 105 дол. за барель на побоюваннях зниження попиту на сировину. Також тиск на російські індекси може надати припинення роботи авіакомпанії "Добролет". Краще ринку на початку дня можуть виглядати розписки "Русала" на тлі новин про рефінансування кредитів компанії на суму 4,75 млрд дол. Підтримку індексам може надати новини про початок роботи співробітників ОБСЄ на місці падіння літака малазійських авіаліній.