ua en ru

Торги на російському ринку акцій відкрилися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 18 вересня 2014 р. почалися зростанням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,37% - до 1454,75 пункту. Індекс РТС піднявся до позначки 1190,67 пункту, що на 0,05% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 18 вересня 2014 р. почалися зростанням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,37% - до 1454,75 пункту. Індекс РТС піднявся до позначки 1190,67 пункту, що на 0,05% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 17 вересня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ втратив 1,89% - до позначки 1449,37 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,99% - до 1190,10 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав близько 560 млрд руб.

Серед найбільш торгованих в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Сбєрбанку" (+1,37%). У "червоній" зоні завершили сесію папери "Газпрому" (-1,13%), "Роснєфті" (-1,31%), "Лукойлу" (-1,99%). Найсильніше подешевшали папери структур "Системи": АФК " Система" (-36,92%), "Башнефть" (-20,56%), МТС (-7,35%).

Загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається змішаним, вважає головний аналітик управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олег Шагов. Ф'ючерси на індекси США змінюються мало. Азіатські ринки здебільшого показують слабку позитивну динаміку. Ціни на нафту Brent коливаються в районі позначки 98,3 дол./бар.

Старт російської торгової сесії Шагов очікує сьогодні побачити в нейтральному ключі. На його думку, ММВБ сьогодні продовжить коливання в діапазоні між його вчорашнім мінімумом (1437 пунктів) і позавчорашнім максимумом (1484 пункту). При цьому на поведінку фондового ринку РФ продовжать впливати зрушення кон'юнктури світових фінансових і сировинних ринків, корпоративні новини, а також нові дані макроекономічної статистики. З числа останніх увагу сьогодні привернуть роздрібні продажі і промислові замовлення у Великобританії, число заявок на допомогу з безробіття в США, будівництво нових будинків і дозволи на будівництво в США, індексу ділової активності у виробничому секторі Філадельфії. В 15:45 за київським часом очікується виступ глави ФРС Джанет Йеллен.

Перед відкриттям російського ринку склався змішаний зовнішній фон, вважає старший аналітик ІГ "Норд Капітал" Роман Ткачук. Американські майданчики після закриття російського ринку залишилися на тих же рівнях. Азіатські індекси сьогодні торгуються на позитивній території. Ф'ючерс на S&P500 з ранку додає на 0.02%, а ф'ючерс на Brent знижується на 0.67%. Аналітик очікує нейтрального відкриття ринку.

Сьогодні президент РФ Володимир Путін проведе засідання Державної ради, темою якого стане розвиток вітчизняного бізнесу та підвищення його конкурентоспроможності на світовому ринку в умовах членства Росії в СОТ. В умовах санкцій західних країн теми більш ніж актуальні.

З корпоративних подій дня Ткачук зазначає ради директорів "Уралкалія" (будуть розглянуто питання викупу акцій у акціонерів) і "Аерофлоту" (на порядку денному питання про придбання 22 нових літаків Airbus A320 з поставкою у 2017-2018 рр ..

Між тим, четвер, 18 вересня, обіцяє бути напруженим для світової інвестиційної спільноти, так як в цей день буде проходити референдум в Шотландії з питання відділення від Великобританії, і можливе відділення за результатами референдуму може створити небезпечний прецедент в Європі, вважає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова.